MIKSI SEURAKUNTA?




Muistamme Jeesuksen sanat Pietarille: "Sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita"; Matt. 16:18.  Jeesus puhui samassa yhteydessä taivasten valtakunnan avaimista ja niiden antamisesta Pietarin käsiin.  Evankeliumi pitää sisällään nuo avaimet.  Meillä hänen seuraajinaan on valtaa sitoa ja päästää.  Evankeliumissa itsessään on voima. 
Mutta tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä.

 Jeesus sanoi Matt. 11:28:  
"Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon".

Seurakunta on muodostunut levon paikaksi.  Ilman seurakuntaa me olemme levottomia ja kaikkien niiden ympäröivien voimien ja vaikutusten vietävinä, jotka ovat seurakunnan ulkopuolella.  Tämän olen itse tullut kokemaan.  Eräs ystäväni kertoi menneellä viikolla, kuinka hän kokee että seuraavan viikon aloittaminen on aivan erilaista, kun on ollut sunnuntaina seurakunnan keskellä.  Ilman sitä viikko ei kulje samalla tavalla.  Voin myös allekirjoittaa tämän.  Kun saan ladata akkuni ylistyksessä ja Sanan opetuksessa seurakunnan keskellä, koko seuraava viikko
" maistuu " erilaiselta".  Janon tämän kokemiseen tulisi meissä kasvaa.

Usein vertaan seurakuntaa Arkkiin.  Kun Nooa rakensi arkin, lähetti Jumala sinne ne, jotka Hän aivoitteli pelastuvaksi tuholta.  Jumala lähettää myös ihmiset seurakuntaan.  Tässä on salaisuus.  Ei kukaan voi tulla Jumalan luokse, ellei Jumala häntä vedä.  




Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä.

Ihmiselle on annettu aika, milloin hän voi etsiä Luojaansa.  Raamattu puhuu myös erityisestä etsikkoajasta.  Tämä aika pitäisi osata käyttää oikein.

Niinpä minäkin sanon teille: anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan.

Apt. 17:
24 Jumala, joka on tehnyt maailman ja kaikki, mitä siinä on, hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei asu käsillä tehdyissä temppeleissä,
25 eikä häntä voida ihmisten käsillä palvella, ikäänkuin hän jotakin tarvitsisi, hän, joka itse antaa kaikille elämän ja hengen ja kaiken.
26 Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat,
27 että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää-hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä;

Kun ihminen tulee uskoon, hän tarvitsee kasvupaikan uskolleen ja se on seurakunta.  Ilman seurakuntaa usko hiipuu ja meitä ympäröivät voimat kukistavat uskon herkän siemenen.  
Apt. 5: 
12 Apostolien kätten kautta tapahtui kansan keskuudessa monia tunnustekoja ja ihmeitä. Uskovat pitivät yhtä ja kokoontuivat Salomon pylväikössä; [Ap. t. 4:302. Kor. 12:12 | Ap. t. 3:11]
13 kukaan muu ei rohjennut liittyä heidän seuraansa. Mutta kansa piti heitä suuressa arvossa,
14 ja Herraan uskovien määrä kasvoi yhä, niin miesten kuin naistenkin. [Ap. t. 2:47+]

Jerusalemiin saavuttuaan Saul yritti liittyä opetuslasten joukkoon, mutta kaikki pelkäsivät häntä eivätkä uskoneet, että hänestä oli tullut opetuslapsi. [Gal. 1:18]

Alkuseurakunta koostui ihmisistä, jotka kaikki olivat tulleet uskoon ja lähteneet seuraamaan Kristusta.  Kun Paavali kääntyi, hänen ensin epäiltiin vain näyttelevän.  Seurakunta ei uskaltanut ottaa häntä yhteyteensä.  Olihan hän aikaisemmin vainonnut seurakuntaa ja tapattanut monta uskovaa. Mutta kun kääntymys tuli kaikille selväksi, myös Paavali tarvitsi yhteyden seurakuntaan päästäkseen uskossaan eteenpäin.  Näin hänestä tuli pakanainapostoli.

MIKÄ ON TODELLINEN KRISTUKSEN SEURAKUNTA AJASSAMME?

Todellinen seurakunta koostuu Jeesukseen uskovista ja Pyhällä hengellä täyttyneistä opetuslapsista.  Se on koko maailmanlaajuinen seurakunta, mikä Jumalalle näkyy valkopukuisten joukkona.  Joukko on puhdas vain ja ainoastaan siitä syystä, että jokainen tuosta joukosta on antanut Kristuksen veren huuhtoa heidän syntinsä pois.  Jumala näkee tuon joukon vain ja ainoastaan Jeesuksen uhrityön kautta!  Seurakunta ei ole joku opillinen ahjo, rakennus tai lahko.  Todellinen seurakunta on Kristuksen opetuslasten universaali joukko!

Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

Ja joka pitää hänen käskynsä, se pysyy Jumalassa ja Jumala hänessä. Ja siitä me tiedämme hänen meissä pysyvän, siitä Hengestä, jonka hän on meille antanut.


Minä vastasin: "Herra, sinä sen tiedät." Hän sanoi minulle: -- Nämä ovat päässeet suuresta ahdingosta. He ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä. 

Minä olen se hyvä paimen, ja minä tunnen omani, ja minun omani tuntevat minut.

Joka sanoo: "Minä tunnen hänet", eikä pidä hänen käskyjänsä, se on valhettelija, ja totuus ei ole hänessä.

Jeesuksen omat vaeltavat ja elävät Hänessä.  He pitävät myös Hänen opetuksensa ja käskynsä.  Kuinka tämä olisi mahdollista ilman seurakuntaa?  Ei mitenkään.

Opeta minulle, Herra, käskyjesi tie, niin minä seuraan sitä loppuun asti.

Anna viisaalle, niin hän yhä viisastuu; opeta vanhurskasta, niin hän saa oppia lisää.
1 Tim. 4:
16 Valvo itseäsi ja opetustasi, ole siinä kestävä; sillä jos sen teet, olet pelastava sekä itsesi että ne, jotka sinua kuulevat.

Seurakuntaan on annettu opettajat ja paimenet.  Uudesta testamentista mm. Paavalin kirjeistä voimme löytää opetusta, kuinka seurakuntaelämä on järjestäytynyt heti apostolien toiminnan tuloksena.  Seurakunta on se paikka, missä me kasvamme uskossamme, opimme noudattamaan käskyjä ajassamme ja palvelemaan toisiamme rakkaudessa.  Ennen kaikkea meitä kristittyinä on kutsuttu kasvamaan Rakkaudessa.  Jumala on Rakkaus ja Hän odottaa, että me olemme/elämme Hänessä.  

Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys.
Ja me olemme oppineet tuntemaan ja me uskomme sen rakkauden, mikä Jumalalla on meihin. Jumala on rakkaus, ja joka pysyy rakkaudessa, se pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä.


Katja-Leena Klinga

Kommentit

Suositut tekstit