ANTAKAA OIKEA TUOMIO





Viime aikoina on paljon keskusteltu toisten tuomitsemisesta.  Mitä Raamattu meille kertoo tuomitsemisesta ja tuomiosta?  Tutkimme sitä hieman Sanan valossa:

Ulkopuolella seurakunnan eläviin ei uskovilla/seurakunnalla ole tuomiovaltaa.  Heidät tuomitsee kerran itse Jumala.  Tämä ei kuitenkaan tarkoita demokraattisessa valtiossa sitä, että totuutta ei saisi tuoda julki.  Jeesus omalla esimerkillään osoitti, kuinka syntiä tuli käsitellä.  Hän kohteli kaikkia ihmisiä rakastavasti ja osoitti heille käytännössä, kuinka rakkaus suhteessa lähimmäiseen toimii.  Hänestä kerrotaan, että hän oli syntisten ystävä.  Jokainen itseään uskovaksi nimittävä on velvollinen toimimaan samoin suhteessa lähimmäisiinsä.


Sillä onko minun asiani tuomita niitä, jotka ovat ulkopuolella? Ettekö tekin tuomitse vain niitä, jotka ovat sisäpuolella?
Mutta ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. "Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha."

Seurakunnasta pitäisi lähteä pois niiden, jotka elävät synnissä ja tekevät syntiä sekä vieläpä yllyttävät muita sen harjoittamiseen!'


Jeesuksen ympärille kokoontuneet ihmiset istuivat ja kuuntelivat Hänen opetustaan.  Hänen opetuksensa oli tuossa ajassa radikaalia.  Hän puhui selkeästi oikeasta ja väärästä.  Hän tarttui ajankohtaisiin kysymyksiin, kuten naisen ja lasten asemaan jne.  Hän kaatoi rahanvaihtajien pöydät temppelialueella.  Hän ei suinkaan ollut hiljaa nähdessään vääryyttä ja turmiollisuutta yhteiskunnassa.  Sellainen kristitty on mauton, hajuton ja näkymätön, joka ei elä tässä ajassa ja osallistu omalta osaltaan epäkohtien parantamiseen.

Sen sijaan uskonnolliset ja fariseukset saivat kuulla Jeesukselta kovia sanoja.  Hän kutsui heitä jopa kyykäärmeen sikiöiksi. Ketkä ovat meidän aikamme fariseukset ja uskonnolliset ihmiset?  He eivät suinkaan ole sisällä pelastuksessa.  He eivät ole uudestisyntyneitä ja Pyhällä hengellä täyttyneitä Jeesuksen seuraajia, jotka osoittavat käytännössä rakkautta lähimmäisiään kohtaan.  He ovat hengellisesti pimentyneitä sekä sydämeltään että mieleltään.  He rakastavat mainetta ja kunniaa, vaikenevat totuuden edessä.  Jeesuksen he kieltävät.  He kieltävät sen toiminnallaan ja puhumalla valhetta totuuden sijaan.  He johtavat ihmiset harhaan opetuksillaan.  Fariseukset ja kirjanoppineet nojautuivat omaan ymmärrykseensä ja asettuivat Jeesuksen opetuksia vastaan.  Heidän mielestään Jeesus opetuslapsineen teki lähes kaiken väärin. Sapattina ei saanut heidän mielestään parantaa tai auttaa pulaanjoutunutta lähimmäistä jne.  Jeesus ei hyväksynyt heidän ajatusmaailmaansa.  He olivat kaukana Hänestä ja Jumalan tahdosta.

Jumalan tahto ihmisten keskellä olisi teokratia, missä Hän itse hallitsee kaikkea.  Demokratia pohjautuu ihmisten keksinäiseen järjestykseen ja enemmistön hallintavaltaan.  Jumala salli sen ihmisten kovuuden tähden.  He saivat kuninkaat ja vallanpitäjänsä.  Kerran tämä hallintavalta tullaan ottamaan ihmisiltä pois.  Tuhatvuotisessa valtakunnassa samat lait ja säädökset eivät enää päde.  Jumala itse hallitsee ja pyhät Hänen kanssaan.

Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta.




JUMALAN PYHÄT

Hepr. 3:
1 Sentähden, pyhät veljet, jotka olette taivaallisesta kutsumuksesta osalliset, kiinnittäkää mielenne meidän tunnustuksemme apostoliin ja ylimmäiseen pappiin, Jeesukseen,
2 joka on uskollinen asettajalleen, niinkuin Mooseskin oli "uskollinen koko hänen huoneessansa".
3 Sillä hänen on Moosekseen verraten katsottu ansaitsevan niin paljoa suuremman kirkkauden, kuin huoneen rakentajan kunnia on suurempi kuin huoneen.
4 Sillä jokainen huone on jonkun rakentama, mutta kaiken rakentaja on Jumala.

Pyhiä ja vanhurskaita ovat ne, jotka ovat rakentaneet elämänsä Jumalan Sanan so. Raamatun perustukselle ja kiinnittäneet mielensä Jeesukseen.  Näin se on yhä.  Kaiken ylläpitäjä ja rakentaja on Jumala, meidän Luojamme.  Epäpyhät kulkevat ohi Jumalan totuuden ja kirjoitetun Sanan.  He viittaavat kintaalla Jumalan tulevalle tuomiolle.   He uskovat, että kaikki on heille sallittua, eikä mikään ole pyhää.  He eivät tuomitse syntiä, vaan sallivat sen ja menevät itsekin siinä yhä syvemmälle.  He ovat sokeita sokeiden taluttajia.

Joh. 9:
39 Ja Jeesus sanoi: "Tuomioksi minä olen tullut tähän maailmaan, että ne, jotka eivät näe, näkisivät, ja ne, jotka näkevät, tulisivat sokeiksi".
40 Ja muutamat fariseukset, jotka olivat siinä häntä lähellä, kuulivat tämän ja sanoivat hänelle: "Olemmeko mekin sokeat?"
41 Jeesus sanoi heille: "Jos te olisitte sokeat, ei teillä olisi syntiä; mutta nyt te sanotte: 'Me näemme'; sentähden teidän syntinne pysyy".

Ilm. 22:
14 Autuaat ne, jotka pesevät vaatteensa, että heillä olisi valta syödä elämän puusta ja he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin!
15 Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät.

ANTAKAA OIKEA TUOMIO

Älkää tuomitko näön mukaan, vaan tuomitkaa oikea tuomio."

On olemassa paljon lakeja maailmassa.  On Jumalan laki ja on ihmisten laki.  Jumalan laki voi aueta vain ja ainoastaan Pyhän hengen kautta ihmiselle, joka seuraa Kristusta ja haluaa elämässään tehdä Jumalan tahdon.. Jumalan tahdon tehdäkseen ihmisen on vaiennettava korvansa ihmisten vaatimuksilta ja toiveilta.  
Room. 8:
26 Samoin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme. Sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niinkuin rukoilla tulisi, mutta Henki itse rukoilee meidän puolestamme sanomattomilla huokauksilla.
27 Mutta sydänten tutkija tietää, mikä Hengen mieli on, sillä Henki rukoilee Jumalan tahdon mukaan pyhien edestä.

Oikean tuomion välittääksemme me tarvitsemme hengellisesti kasvaneet ja kuulolla olevat aistit.  Tämä vaatii harjaannusta.  Seurakunnan johtajat ja vanhimmat ovat ne, joiden tulisi harjaantua tässä tehtävässä.  Jumalan tahto on, että me kasvaisimme Häneen, joka on pää so. Kristus.  

2 Piet. 3:  

17 Koska te siis, rakkaani, tämän jo edeltäpäin tiedätte, niin olkaa varuillanne, ettette rietasten eksymyksen mukaansa tempaamina lankeaisi pois omalta lujalta pohjaltanne,
18 ja kasvakaa meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänen olkoon kunnia sekä nyt että hamaan iankaikkisuuden päivään.

Katja-Leena Klinga
Vapaakirkon pastori
Ikaalinen


Kommentit

Suositut tekstit