VIIMEISTEN AIKOJEN KRISTITYT


Hebr.1:
1 Monet kerrat ja monin tavoin Jumala muinoin puhui isillemme profeettojen suulla, [4. Moos. 12:6-8Luuk. 1:70]
2 mutta näinä viimeisinä aikoina hän on puhunut meille Pojassaan, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi ja jonka välityksellä hän myös on luonut maailmat. [Ps. 2:8Dan. 7:14 | Joh. 1:3]
3 Poika on Jumalan sädehtivä kirkkaus, hänen olemuksensa kuva, ja hän ylläpitää kaikkea olemassa olevaa sanansa voimalla. Toimitettuaan puhdistuksen synneistä hän on asettunut korkeuksissa istuimelleen Majesteetin oikealle puolelle. [Viis. 7:25,26; Kol. 1:15-20]
4 Näin hänestä on tullut enkeleitä suurempi, yhtä lailla kuin hänen saamansa nimi on enkelien nimiä ylhäisempi. [Fil. 2:9]

Viimeiset ajat ovat meneillään.  Jeesus on nostettu esikuvaksi ja kaiken ylläpitäjäksi.  Jumalan Sana on auktoriteetti ajassamme elävälle kristitylle, Jeesukseen uskovalle.  Olen ennenkin sanonut, että asettamalla Jumalan Sanan auktoriteetin kyseenalaiseksi, me itse asiassa emme suostu Hänen suojelukseensa ja huolenpitoonsa.  Hän ei kiusaa meitä käskyillään, vaan suojelee.  Kun on tehty jopa aivan tieteellisiä tutkimuksia, on havaittu että Raamatun ohjeiden ja käskyjen takana on ihmeellinen Viisaus.  Monet varhaisjuutalaiset olisivat menehtyneet erämaahan, mikäli he olisivat poikenneet Jumalan antamista puhtaussäädöksistä.  Jumala antoi ne tuolle kansalle tilanteessa, missä  hygieniataso ja steriliteetti eivät vielä olleet kehittyneet nykytasoon. 


Mitä Jumala meiltä/minulta, odottaa tässä ajassa.  Tutkitaan hieman Hänen Sanaansa:
Joh. 12:
44 Mutta Jeesus huusi ja sanoi: "Joka uskoo minuun, se ei usko minuun, vaan häneen, joka on minut lähettänyt.
45 Ja joka näkee minut, näkee hänet, joka on minut lähettänyt.
46 Minä olen tullut valkeudeksi maailmaan, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeyteen.
47 Ja jos joku kuulee minun sanani eikä niitä noudata, niin häntä en minä tuomitse; sillä en minä ole tullut maailmaa tuomitsemaan, vaan pelastamaan maailman.
48 Joka katsoo minut ylen eikä ota vastaan minun sanojani, hänellä on tuomitsijansa: se sana, jonka minä olen puhunut, se on tuomitseva hänet viimeisenä päivänä.
Jumalan sana on tuomitsijamme.  Kun Pyhä Henki saa meitä johdattaa, Hän on luvannut johdattaa meitä totuuteen.  Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että luemme Hänen kanssaan Raamattua.  Olen monta kertaa tullut näkemään sen, kuinka Raamattu ei ole ihan tavallinen kirja.  Se on elävä Sana.  Sitä ei voida tutkia kuin tiede- tai historian kirjaa.  Joka erehtyy niin tekemään, menee vikaan.  On hyvä rukoilla ja sitten lukea.  Voimme pyytää rukouksessa:  " Herra, avaa minulle Sanasi Pyhän Henkesi kanssa.  Anna minun tulla tuntemaan totuutesi tielläni.  Kun Sinun rauhasi saa asustaa sisimmässäni, voin tietää olevani oikealla tiellä ".  


Jeesukselle oli tuttu Pentateukki ( 5 Mooseksen kirjaa ) ja Profeetat.  Niitä hänkin luki ja opetti kansalle ( Mark. 2:2 ).
Kerran, kun lapseni olivat pieniä ja arkeni oli hyvin kiireistä, Jumala piti minulle raamattutunnin ihan vain nojatuolissa istuessani ja imettäessäni vauvaani.  Näin, kuinka silmissäni meni Raamatun jakeita ( näin ne ihan oikeasti näillä fyysisillä silmilläni ).  Minulle näytettiin Elävää Sanaa juuri sitä päivää ja elämäntilannettani varten. Se oli ihmeellistä!  

Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa.

Hän johdattaa nöyriä oikein, hän opettaa nöyrille tiensä.
Rauhasta:

ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.

Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta.
Eli tässä ajassa on tärkeää pureutua Raamatun ilmoitukseen Pyhän Hengen johdatuksessa.
Toinen asia, mitä meiltä Hänen lapsinaan tässä ajassa odotetaan on kiteytetty seuraaviin jakeisiin:

Luuk. 12:  
35 Olkoot teidän kupeenne vyötetyt ja lamppunne palamassa;
36 ja olkaa te niiden ihmisten kaltaiset, jotka herraansa odottavat, milloin hän palajaa häistä, että he hänen tullessaan ja kolkuttaessaan heti avaisivat hänelle.
37 Autuaat ne palvelijat, jotka heidän herransa tullessaan tapaa valvomasta! Totisesti minä sanon teille: hän vyöttäytyy ja asettaa heidät aterioimaan ja menee ja palvelee heitä.
38 Ja jos hän tulee toisella yövartiolla tai kolmannella ja havaitsee heidän näin tekevän, niin autuaat ovat ne palvelijat.


Me olemme Kristuksen esimerkin mukaisesti palvelijoita tässä maailmassa.  Jeesus on esikuvamme.  Hän näytti meille, millainen on Isä ja Isän sydän.  On aika ryhtyä palvelemaan ja luopua itsekkyydestä.  Uskon lamppu palaa siellä, missä sydän on avattu köyhille ja eksyneille.  Jumala on tullut etsimään kaikkensa menettäineitä, yksinäisiä, sairaita ja epäonnistuneita.  Me voimme olla Hänen työtovereitaan hukkuvan maailman keskellä.  Juudaksen ongelma oli itsekkyys.  Hän halusi täyttää oman pussinsa hopearahoilla.  Kun hän huomasi, mihin se lopulta hänet johti, hän joutui ahdistukseen ja epätoivoon.  Lopulta se riisti häneltä voiton Kristuksessa.  Hän menetti kaiken. 

Sen kuullessaan Jeesus sanoi heille: "Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. En minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä."
Älkää harrastuksessanne olko veltot; olkaa hengessä palavat; palvelkaa Herraa.
Te olette näet kutsutut vapauteen, veljet; älkää vain salliko vapauden olla yllykkeeksi lihalle, vaan palvelkaa toisianne rakkaudessa.
Palvelkaa toisianne, kukin sillä armolahjalla, minkä on saanut, Jumalan moninaisen armon hyvinä huoneenhaltijoina.



Kommentit

Suositut tekstit