Se ei pelaa, joka pelkää

Paljon puhuttu avioliittolaki on jälleen tapetilla.  Sitä siis pyritään muokkaamaan tasa-arvoisemmaksi.  SDP:n uusi puheenjohtaja uutisoi, ettei kysymys ole hänen mielestään omantunnonkysymys, vaan ihmisoikeuskysymys.  Mielestäni ollaan nyt aika hakoteillä.  Surettaa...

Jumala loi avioliiton miehen ja naisen väliseksi liitoksi, missä molemmilla on velvollisuutensa ja oikeutensa.  Kun avioliittoon vihitään, emme yleensä ota huomioon tarpeeksi liiton sisältöä ja velvoitteita.  Suomen laissa on kerrottu melko niukasti, mitä avioliitto kahden yksilön välillä tarkoittaa.  Puolisot ovat yhdenvertaiset. Lähisukulaisten avioliitto on kiellettyä. Kummankin puolison tulee kykynsä mukaan huolehtia perheen elannosta.  Se käsittää molempien tarpeiden huomioonottamisen.  Avioliittolaista voi lukea, mitä kaikkea liitto pitää sisällään. 

Israelilaiset solmivat aina liiton Jumalan kasvojen edessä.  Liitto käsitettiin sitoumuksena, mitä ei koskaan tehty kevyin perustein.  Jos jompi kumpi osapuoli rikkoi sopimusta, Jumala toimi rankaisijana.  Jumala valvoi kaikkia liittoja ( ystävyys-, avio-, pappeus- ym. liittoja ). Kts. VT = Vanha Testamentti.

Meillä eurooppalaisilla liittokäsitys on jotenkin hukassa.  Joillekin avioliittoon vihkiminen on kaunis toimitus; toisille se saattaa olla tapa, joka liittyy kauniisiin perinteisiin.  Nyt se on joillekin ryhmille asia, mikä kuuluu kaikille: seksuaalisuudesta ja elämäntavasta riippumatta.  Israelin Jumala, joka on ottanut koko universumin suojiinsa, on kuitenkin määrännyt toisin.  Minkä me uskovat " hörhöt " sille voimme, että Jumala on Jumala, suvereeni Luoja, joka on säätänyt tietyt lait ja rajat, joiden sisällä on Hänen mielestään ihmisen turvallista ja hyvä elää!

Muistan, kuinka kerran nuorisotyölinjan opettajani Teologisessa opistossa sanoi viisaasti:  " Ajattele, jos tuomari vedetään pois pelikentältä.  Mitä silloin pelille tapahtuu "?   Niinpä.  Me voimme vetää Luojan pois pelikentältä, mutta mitä silloin tapahtuu?  Peli menee varmasti sekaisin.  Maaleja ei synny, tai jos syntyy, riidan kanssa.  Ei Jumala tehnyt lakejaan meidän kiusaksemme, vaan suojellakseen meitä.  Kun noudatamme Hänen ohjeitaan ja asetuksiaan, saamme elää mahdollisimman onnellista ja tasapainoista elämää. Uskotko tämän?

Avioliitossa kaksi tulevat yhdeksi.  Se on suuri salaisuus.  Siksi israelilaisillakaan ei ollut lupa liittoutua yhteen epäuskoisten pakanoiden kanssa.   Nyt on tullut erottelun aika.  Vuohet ja lampaat erotetaan toisistaan.  On tullut se aika, mistä David Wilkerson ja monet muut profeetat ovat meille ennustaneet. Kumpiin sinä lukeudut: vuohiin vai lampaisiin, jotka seuraavat Luojaansa?



Kommentit

Suositut tekstit