Suvaitsematon kansa



SUVAITSEMATON KANSA


Sisäministerimme pitämä hengellinen puhe Kankaanpäässä kirvoitti median tarttumaan siihen heinäkuun uutistyhjiössä. Toisaalta ministerimme saa olla iloinen siitä, että hänen puheitaan kuunnellaan ja että niiden sisältöön tartutaan, toisinaan jopa erittäin janoisesti.
Ongelman mielestäni tekee se, että maamme hengellinen opetus ei ole onnistunut tehtävissään. Ihmiset luottavat enemmän kirkkoministeriin kuin pappeihin ja piispoihin. Ministerin ääni näyttää olevan joillekin yhtäkuin kirkon ääni. Kuten kirkko on selkeästi kertonut, se ei ole ollut valitsemassa tai nimeämässä Räsästä tehtävään. Tehtäväjako on tapahtunut hallituksen sisällä.
Räsänen on kuitenkin ollut erittäin perehtynyt tehtäviinsä. Olen laittanut merkille, että jokainen naisministerimme on joutunut käymään läpi paljon suuremman seulan ja heidän kykyjään selvitä tehtävissään on kyseenalaistettu. Samanlaista parjausta joutui valtiovarainministerimme Urpilainen kohtamaan aloittaessaan pestinsä. Naisministerimme ovat kuitenkin tunnollisesti hoitaneet tehtäviään ja saaneet tuloksia aikaan.
Harvardin yliopiston rehtori Ron Heitfelz sanoo, että johtajuus on pettymyksen tuottamista ihmisille siinä määrin kuin he pystyvät sitä kestämään. Jeesus sanoi, ettei Hänen kuninkuutensa ole tästä maailmasta. Hänen näkemyksensä poliittisen vallan ylittävästä vaikutuspiiristä on lopulta muuttanut meidän ihmisten valtakuntia. ( John Ortbergin kirjasta: Kuka tuo mies on? ).
Suomen laki pohjautuu edelleen Mooseksen Siinailla saamaan dekalogiin so. kymmeneen käskyyn. Jos joku on vaikuttanut yhteiskuntaamme, niin Hän on Jeesus Kristus. Ministerit vannovat virkavalansa yhä käsi Raamatulla.
Jos me suvaitsemme ministerinä ateistit, sukupuolivähemmistöihin kuuluvat jne; emmekö suvaitse Jumalan käskyihin nojaavaa oman vakaumuksensa ministeriä?
Itsekin tulin saaneeksi ulostetta postipaketissa ollessani hoitamassa valtuutetun tehtäviä rakkaassa kotikaupungissani.

( Mielipide on julkaistu myös Seutulehti UutisOivassa to 18.7.2013 ).


Kommentit

Suositut tekstit