28 Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa.
| Me olemme luodut Jumalan kuviksi. 1 Moos. 2:27. |
Me olemme sukupuoleen katsomatta yhtä Kristuksessa Jeesuksessa. Kun luemme ko. galattalaiskirjeen luvun alusta loppuun kokonaan sieltä voidaan nostaa seuraavia asioita:
1. Lihallisuus hengellisyyden vastakohtana seurakunnassa
Gal. 3: 1 Oi te älyttömät galatalaiset! Kuka on lumonnut teidät, joiden silmäin eteen Jeesus Kristus oli kuvattu ristiinnaulittuna? | 2 Tämän vain tahdon saada teiltä tietää: lain teoistako saitte Hengen vai uskossa kuulemisesta? | 3 Niinkö älyttömiä olette? Te aloititte Hengessä, lihassako nyt lopetatte? |
Paavali varoittaa lihallisuudesta. Lihallisuus on sitä, ettei Henki saa enää johtaa seurakuntaa. Lihallisuus kylvää ympärilleen myös kaikkea eriarvoisuutta ja epäuskoa. Kuitenkin Jumala on Pyhällä kutsumisella kutsunut jokaisen. Sitä emme saa lihallisuudellamme vesittää.
Väitänpä, että siellä missä on paljon lihallisuutta vailla Jumalan henkeä, siellä myös eriarvoistetaan miehiä ja naisia, tyttöjä ja poikia.
Siellä, missä on Herran Henki ja vapaus, siellä kaikki ovat yhtä Hänessä!
| Jumala on kautta ihmiskunnan historian käyttänyt myös naisia. |
2. JUMALAN LUPAUS ON PÄTEVÄ JOKAISEN KOHDALLA Gal. 3:
22 Mutta Raamattu on sulkenut kaikki synnin alle, että se, mikä luvattu oli, annettaisiin uskosta Jeesukseen Kristukseen niille, jotka uskovat. | 23 Mutta ennenkuin usko tuli, vartioitiin meitä lain alle suljettuina uskoa varten, joka oli vastedes ilmestyvä. | 24 Niinmuodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme. | 25 Mutta uskon tultua me emme enää ole kasvattajan alaisia. | 26 Sillä te olette kaikki uskon kautta Jumalan lapsia Kristuksessa Jeesuksessa. |
Jumalan lupaukset kuuluvat tasapuolisesti jokaiselle Kristukseen uskovalle. Meidät on vanhurskautettu Hänessä, eikä kukaan meistä ole enää lain kasvatuksen alaiset ilman Häntä. Tämä tarkoittaa, että Pyhä Henki johdattaa ja kasvattaa liittäen meidät yhä syvemmin Häneen, so. Jumalaan. Kun Pyhä Henki asuu uskovassa, se vaikuttaa hänessä tahtomisen ja tekemisen oman tahtonsa päämäärän mukaan.
Me olemme este Jumalan työlle, mikäli haluamme jonkun sisaren tai veljen kohdalla tyrehdyttää Jumalan antaman kasvun ja kutsun. Jokaisella on oma tiensä. Raamattu jopa sanoo, ettei vaimo voi olla varma miehensä pelastuksesta, eikä mies vaimonsa. 1 Kor. 7:16.
1 Piet. 1:9:
|
sillä te saavutatte uskon päämäärän, sielujen pelastuksen.
|
| Pyhä Henki vaikuttaa uskovassa. Fil.2:13. |
Tämä kaikki pitää sisällään myös kutsun. Jokaisen on Jumala omalla Pyhällä kutsumisellaan kutsunut. ( Kts. Gal. 1:15). Toiset Hän on kutsunut julistamaan evankeliumia toimien seurakunnan eri viroissa, toiset taas palvelemaan muissa tehtävissä.
VAROITUS: On väärin asettua tekemään tyhjäksi sisarten kutsua seurakunnassa. Sen arvon, sisaren saaman kutsun ja tehtävän väheksyminen, minkä hän Herralta henkilökohtaisesti on saanut, on paha teko Jumalan silmissä. Sama tietysti koskee suhteessamme veljiin.
Usko on henkilökohtainen lahja jokaiselle. Usko ei ole joka miehen, sanoo Raamattu.
2 Tess. 3: 1 Sitten vielä, veljet, rukoilkaa meidän edestämme, että Herran sana nopeasti leviäisi ja tulisi kirkastetuksi muuallakin niinkuin teidän keskuudessanne, | 2 ja että me pelastuisimme nurjista ja häijyistä ihmisistä; sillä usko ei ole joka miehen. | 3 Mutta Herra on uskollinen, ja hän on vahvistava teitä ja varjeleva teidät pahasta. |
Missä on luottomme Jumalaan? Onko meidän niin vaikea luottaa Jumalaan, yksikertaisesti siihen, että Hän on voimallinen pitämään jokaisen palvelijansa sukupuolesta riippumatta pystyssä? Hän ei kutsumistaan ja armolahjojaan kadu. Jos Hän, Isä Jumala, on päättänyt omalla Pyhällä kutsumisellaan kutsua meidät, se kutsu pitää! Kiitos, Herralle!
Häijyt ja pahat ihmiset vesittävät Herran työtä. He eivät luota Jumalaan. Heidän aseensa ovat lihalliset. Seurakunnan kokouksessa tällaiset voivat tulla esiin ja paljastua. Siksi siellä, missä asioiden avoin kohtaaminen tyrehtyy, on vaarana jäädä kiinni erilaisiin "lihallisiin aseisiin".
Snl. 26:26 sanoo: Vihamielisyys kätkeytyy kavalasti, mutta seurakunnan kokouksessa sen pahuus paljastuu.
Muistan, kuinka aikoinaan olimme seurakunnassa tilanteessa, missä muutamat olivat joutuneet ikävän painostuksen kohteeksi. Asiaa en enää edes muista. Oli seurakunnan kokous. Monet olivat paikalla. Tuossa kokouksessa muutamat henkilöt äityivät parjaukseen. Kaikki muut mukanaolijat tekivät selkeän huomion, kuinka kyseessä oli kokonaan lihallinen hyökkäys seurakuntaa ja muutamaa ihmistä vastaan. Tilanne oli sillä ohi. Oman tilansa näin paljastaneet marssivat lopulta ovesta ulos!
NÄE KRISTUS LÄHIMMÄISESSÄSI! (Gal. 3:27; Kol. 1:27)
Gal. 3:
27 Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.
Näemmekö toisemme Kristuksessa? Joku viisas on aikoinaan kehottanut katselemaan toista aina niin kuin katsoisi Jeesukseen, näkisi lähimmäisessä vain ja ainoastaan Hänet, Kirkkauden Herran.
Voimme kysyä itseltämme tänään: Kenet näen vastapäätä itseäni? Jeesus käski rakastamaan jopa pahinta vainoojaa ja vihamiestä. Mitä hyvää on siinä, että rakastamme veljeä tai sisarta? Vihamiehen rakastaminen vaatii jo paljon enemmän, siihen ei ihmisen oma tahto yllä. Tarvitaan jumalallista rakkautta. Se on hyvä mittari ja merkki. Kykenemmekö rakastamaan jopa sellaista, joka meistä näyttää jotenkin kelvottomalta tai mahdottomalta?
Kirkkaudesta käsin moni asia näyttää toisenlaiselta. Kirkkaudessa me kaikki olemme täytetyt Jumalan valolla ja läsnäololla. Kuinka uskallamme evätä sen toisiltamme täällä? Mikäli olemme matkalla tuohon samaan kirkkauteen, veljinä ja sisarina, eikö sen tulisi näkyä jo ajassamme täällä? Himmentäessä toisiamme, me itse asiassa riistämme Jumalalta, jolle kruunut kootaan. Kruunut eivät ole meitä, vaan Häntä varten! Lue: Ilm. 4:10-11.
VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!
Katja-Leena |
|
|
Kommentit